#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Domů / Novinky / Jednoduché jarní recepty, na které skoro nepotřebujete ruce!

Novinky

Jednoduché jarní recepty, na které skoro nepotřebujete ruce!

Jednoduché jarní recepty, na které skoro nepotřebujete ruce!

Vaření s ereskou může být poněkud obtížné. Nabízíme pár receptů na saláty, jejichž příprava nevyžaduje žádné složité operace. Navíc jsou zdravé a chuťově pestré.

Sypací salát s lahodnou chutí

Přichází jaro a s ním i chutě na pestřejší jídla. Na salát, při jehož přípravě nemusíte nic krájet, potřebujete:

  • 2 hrsti vlašských ořechů (jestli na ně máte alergii, vyberte ořechy, které snášíte),
  • půl balíčku rukoly (asi 100 g),
  • 50 g sýra feta,
  • sáček omáčky vinaigrette.

Rukolu propláchněte a nasypte do mísy. Ořechy trochu pomačkejte v dlaních a hoďte je za rukolou. Přidejte rozdrobený sýr. Vše pokapejte zálivkou. Sami ji tvořit nemusíte, klidně si kupte hotovou v sáčku.

Jestliže zálivku chcete mít přece jen domácí, vezměte skleničku se šroubovacím víčkem a dejte do ní: 6 lžic oleje, 2 lžíce octa, 1 lžíci citrónu, 1 lžíci hořčice, trochu cukru a soli. Sklenici uzavřete, chvíli třeste jako se šejkrem a zálivka je hotová. V případě, že vám zbyde, lze ji uchovat v lednici třeba na další den.

Báječný salát ze zbytků

Ani druhý recept neznamená krájení nebo strouhání velkého množství ingrediencí. Připravte si:

  • 1,5 hrnku syrových těstovin,
  • talíř mražených zelených fazolek,
  • zbytky kuřecího masa,
  • 50 g sýra s modrou plísní,
  • pár sušených rajčat.

Těstoviny uvařte. Až budou skoro hotové, přihoďte do hrnce fazolky. Chvilku povařte, slijte, propláchněte studenou vodou a vše nasypte do mísy. S krájením masa se nezdržujte – pořádně si omyjte ruce a maso v míse natrhejte. Rukama můžete salát také promíchat. Struhadlo nechte ležet – sýr lze do salátu nadrobit. Pak přidejte sušená rajčata. Jako zálivka se opět hodí vinaigrette. Můžete použít zbytek z chladničky nebo si koupit již hotový výrobek. Samozřejmě můžete dát i jinou zálivku, kterou máte rádi.

(pez)

Zdroj: http://www.cookinglight.com