Detail dotazu

27.2.2017
Veronika

Dobrý den, v prosinci 2016 jsem prodělala druhou ataku. Nyní mi definitivně diagostikovali RS. Od ledna píchám 3x týdně rebif 44. Nyní už jsem na nejvyšší dávce. Ataku mi přeléčili 8g solumedrolu a nyní snižuji medrol 4mg obden. Po kapačkách jsem byla už v pořádku, vše zmizelo, ale nyní se mi vše vrací. Došlo k zhoršení stavu(tlačení oka, návaly horka, třes, bolesti svalů, únava) a během měsíce jsem nabrala 7 kg. Je možné, že je to způsobené novou léčbou a srovná se to? Děkuji moc.

8.3.2017
Odpověď odborníka

Vyšší únavnost,sklony k depresi,bohužel patří do symptomatologie tohoto onemocnění,ale na druhé straně léčbu máte zatím asi 2 měsíce,tedy krátce.Věřte,bude lépe!Ataka byla velmi pravděpodobně závažná,když dosud máte zároveń v léčbě Medrol.Po velkých dávkách Medrolu,které léčba ataky vyžaduje ,je vždy hmotnostní přírůstek( protože nežádoucí vedlejší účinek kortikoidů je zadržování vody v organismu),ale toto v průběhu několika týdnů bude eliminováno.Je důležité dodržovat pokyny lékařů: pravidelný režim,dostatek odpočinku,pestrá strava. S pozdravem M.V.

MUDr. Martina Kövári
Poradna Lékaře
Petr
5 / 8 / 2018

Moc chytré články jen realita je jiná.Zkuste někde postupovat u lékařů dle těchto článků.

Lékař
10 / 8 / 2018

Dobrý den pane Petře, pokud máte dotaz na problematiku RS, pokud máte nějaký zdravotní problém, tak Vám rádi poradíme. Jinak se bohužel k dotazu...

Celá odpověď
Jarmila
2 / 8 / 2018

Dobrý den, jsem vaším přispěvatelem, mám všechny příznaky RS, ale na CT a MR se nic neprokázalo, odběry krve mně v nemocnici nedělali a za týden jsem...

Lékař
10 / 8 / 2018

Dobrý den. Ve vašem případě je nutné komplexní vyšetření a vyloučení jakékoliv interní, neurologické, onkologické a jiné diagnozy. K tomu je potřeba...

Celá odpověď
Jana
24 / 7 / 2018

dobrý den chtěl bych se zeptat zjistili mi RS a bylo mi řečeno že mám dost buněk poškozených tak se chci zeptat kolik je tak normálně za rok...

Lékař
10 / 8 / 2018

Dobrý den. Podle počtu buněk se diagnoza nestanovuje, ani to není možné, ani to žádné studie neuvádějí. Pokud se takto váš lékař vyjádřil, tak vám to...

Celá odpověď
Naposledy navštívené dotazy
Soutěž o multifunkční šroubovák s vodováhou

Soutěž o multifunkční šroubovák s vodováhou

Platnost: 1.8. - 31.8.2018
V srpnové soutěži budeme hrát o multifunkční šroubovák s vodováhou.