Detail dotazu

13.7.2017
Roman

Dobrý den, mám otázku, podle doktorů mám RS na 80%. Začalo mi to bolestí zad(asi týden), což prý byla shoda náhod, následně to pokračovalo brněním levé celé ruky, druhý den tvář a další den noha. Tak jsem šel k doktorovi a tam mi udělal vyšetření a poslal mě dom a řekl že za tři dny si mám přijít na hospitalizaci (mezi tím jsem byl na magnetu, kde mi našly dvě malá ložiska na míše). Během třech dnů jsem se velice zhoršil a na levou stranu vůbec nemohl, hlavně na nohu jsem se nemohl postavit. Po lubálce mi dali SoluMedrol 250mg to mi nezabíralo a bylo mi hůře pořád mě brněla celá levá půlka břicho ruka noha vše. Následně mi zvýšili dávku na 500mg a tato dávka mi byla aplikována 5 dnů. Poté mě pustili domů a řekli, že mám pravděpodobně RS i když lumbálka vyšla negativně a ložiska jsou jen dvě malá. Hrozně mi to dalo pod nohy i když ty výsledky nejsou, tak dramatické, ale z kliniky to je prý RS. Postupně jsem snižoval dávky cca měsíc na 8 mg udržovací dávku. Je to přes měsíc co jsem pravděpodobně ataky a pořád jsem unavený a brní mě ta levá půlka těla. Začal jsem chodit do práce, ale moc nevydržím po chvilce jsem unavený a začne mě velice nepříjemně brnět ta postižená část a přijde mi to jako by tělo nebylo moje. Plus přijdu z práce po 8 hod době (není nijak moc náročná) a musím tak tři hodiny ležet odpočívat a pak jdu spát (nic za ten den nestihnu). Chtěl bych se zeptat, jestli si můžu zhoršit stav tím, že budu chodit do práce a budu se takhle zatěžovat. Nerad bych si ublížil ještě více, protože už takhle je to strašně náročně a to jak fyzicky tak psychicky. Děkuji

18.7.2017
Odpověď odborníka

Dobrý den, pokud jste při svém onemocnění unaven, pak doporučuji zvážit dočasnou pracovní neschopnost. Do práce se můžete vrátit, až se budete cítit lépe. Popř. se můžete domluvit na sníženém úvazku. Váš dotaz bude zpracovávat ještě naše konzultační ambulance. Čekejte tedy ještě jednu odpověď. S pozdravem BB.

.
Poradna Lékaře
Lenka Schafferová
3 / 2 / 2020

Dobrý den, Manžel mám diagnostikovanou RS a začínají se objevovat problémy s chůzí. Při delší procházce začíná ztrácet cit v nohou, klopýtá a ztrácí...

Lékař
17 / 3 / 2020

Dobrý den, samozřejmě , že platí do únavy. S narůstající únavou totiž narůstá riziko poranění , protože je mnohem energeticky náročnější udržet...

Celá odpověď
K.
1 / 2 / 2020

Dobrý den, Měla bych dvě otázky. 1/ Jaká je pravděpodobnost,že RS bude dědičná? 2/ Otec má cca 14roků RS. Doposud nasazená léčba Tysabri,kterou lék...

Lékař
17 / 3 / 2020

Dobrý den, riziko onemocnění roztroušenou sklerosou u dítěte je 3%, tedy nevelké. Léčba roztroušené sklerosy je velmi individualizovaná, Co se stavu...

Celá odpověď
Michaela
29 / 1 / 2020

Dobrý den, prosím mám dotaz, mám PP RS. Jsem turistka a sportovně založená bohužel pozoruji, že při delší časové chůzi cca hodinu šmatlám levou nohu...

Lékař
26 / 2 / 2020

Dobrý den paní Michaelo, primárně progresivní forma RS, bohužel jsou to spíše spekulace, nikdy Vám nikdo neřekne, jak se Vaše nemoc bude vyvíjet, ale...

Celá odpověď
Naposledy navštívené dotazy
Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Platnost: 1. 1. - 31. 12. 2020