Detail dotazu

28.11.2017
Jitka zakova

Dobry večer chci se zeptat nevím co dělat na koho se obrátit me broblemy začaly asi před 5 lety a to bolestma v levém podbřišku vyšetření ct.sono.kolonoskopie urologie vše ok za tu dobu se ale pomalu začalo objevovat bolest bederní páteře ok vše se svádí na obezita 135 kg 45 let ale nyní se tak ten rok vše shorsilo bolesti kostí svalů jak na dotek tak i pro chůzi mam problem dojít bez silenejch bolesti nyní brnění prstu na obou rukou neustále uz nevím co dělat může to být RS

18.1.2018
Odpověď odborníka

Základní neurologické vyšetření by Vám měl provés Váš praktický lékař. Po něm bude hned vědět, zda je Vám třeba i kompletní neurologické, nebo "pouze", často soiučasně oboje, fyzioterapeutické vyšetření a léčba. Pokud nebude nutné vyšetření neurologické, tak je vše samozřejmě jednodušší. Nadváha je samozřejmě komplůikující faktor, ale víc pro metabolické záležitosti v těle a pro srdečně cévní systém , než pro pohybový aparát."Aktivně fyzioterapeutiická léčba", správně prováděná , s dobrou spoluprací Vás- systemartickým a cíleným cvičením a dodržováním správné ergonoimie při práci i mimo práci( což nelze změnit, máte li potíže a nejste ve správném funkčním stavu...ale jakmile bude po léčbě opět obnovena základní funkční měchanika těla, tak bude mít veliký význam cvičit a dodržovat zásady ergonomie)Pokud by bylo podezření( na RS sice nic neukazuje, ale to pozná i Váš praktický lékař, resp. měl by poznat) na hlubší změny páteře, tak by onu " aktivní fyzioterapii" měl provádět lékař) v ČR často neurolog, ale i rehabilitační lékař, TV či sportovní lékař), v těch složitějších situacích totiž běžná fyzioterapie nebývá dostatečně " aktivní". Nebo fyziooterapeut pod přímým lékařovým dohledem( v ČR málo časté) Nadváha může být pro fyzicky méně zdatné fyzioterapeuty či lékaře limitující, nemusí být díky tomu opět dostatečně účinná léčba. Pro lékaře ale určitě problém není. Nadváha zhoršuje i potíže charakteru, jak uvádíte, po léčbě však budete mít opět jen nadváhu, není řpíčinou potíží onou priomární, pouze " zhoršující", kompilující.

.
Poradna Lékaře
Jana Svatošová
17 / 1 / 2020

Dobrý večer, paní doktorko. Z důvodu chronického tinitu jsem již podruhé podstoupila MR mozku. Poprvé před 5 lety nález drobné cysty chorioidální...

Lékař
18 / 2 / 2020

Dobrý den, ložisko zvýšeného signálu nemusí mít žádný význam, s tinitem nesouvisí. Pokud se obáváte roztroušené sklerosy, vzhledem k nálezu na MR,...

Celá odpověď
Stanislava
16 / 1 / 2020

Dobrý den trpím brnění končetin vypadávání věci z rukou zhoršené vidění problémy s únikem moči křeče a cukání nervů svalů v těle štíhlé svalstvo na...

Lékař
18 / 2 / 2020

Dobrý den Vaše potíže je nutné objektivizovat . Tedy potvrdit, zda se jedná o skutečné postižení struktur nebo pouze o tzv vnímanou slabost ( často u...

Celá odpověď
Eliška
14 / 1 / 2020

Dobrý den, trpím problémy s chůzi a pohybem, těžké cokoli udělat a ujdu max 500 m bez zhoršení příznaků. Pohyb rukama má stejný efekt. Lékař vyjádřil...

Lékař
18 / 2 / 2020

Dobrý den, vámi popisované potíže mohou být projevem různých chorob. Škoda, že jste neposlala závěr Vašeho neurologa. Pokud bylo provedeno single...

Celá odpověď
Naposledy navštívené dotazy
Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Platnost: 1. 1. - 31. 12. 2020