Detail dotazu

14.3.2019

Dobrý den! Chtěla jsem se zeptat, zda je nutné řešit mé potíže, či nikoliv. Zda jsem hypochondr a zda je postup lékařů správný. Již měsíc mám tyto potíže: tinnitus, zamlžené a téměř opilecké vidění, špatná rovnováha, opilecké myšlení, brnění prstů, horší formulace myšlenek, téměř žádná koncentrace, ve škole jsem měla dobré známky, nyní dostávám jednu pětku za druhou. Taky jsem citlivější na světlo a když jdu rychlejší chůzí, tak se mi obraz jakoby třese. Také mě trápí únava, i když téměř nic nedělám. Také se mi zhoršila kreativita, jasné myšlení apod... Byla jsem na ušním a očním, nic zvláštního nenašli, na neurologii mi bylo provedeno pouze VEP a BAEP, přitom sluch je v pohodě a u zraku - hraniční prodloužení vlny P100 a na EMG latentní tetanie. Všechny odpovědi doktorů zní, to máš že stresu, ber hořčík a vše se srovná. Rodiče si myslí, že jsem hypochondr a svými podivnými problémy začínám okolí obtěžovat. Musím se učit na maturitu a teď tohle a ještě mi nikdo nevěří. Musím uznat, že kdyby mi někdo řekl, co mi je, tak by se mi opravdu ulevilo. Myslíte, že mám trvat na rezonanci? Neuroložka se o tom vůbec nezmínila, že je tu taková možnost jsem se dočetla na internetu. Lze mít RS s normálním nálezem na očním? mám čekat, zda to hořčík nesrovná? Co se ještě může skrývat za těmito příznaky? Děkuji za odpověď

28.3.2019
Odpověď odborníka

Dobrý večer Evo, děkuji za dotaz. Je mi moc líto potíží, které prožíváte, musí to být velmi nepříjemné. Nemyslím si, že by se muselo nutně jednat o Roztroušenou sklerózu, na druhou stranu se domnívám, že u Roztroušené sklerozy lze mít normální nález. Také bych řekla, že jste nyní ve velkém tlaku blížící se maturitu, stres skutečně dokáže s tělem udělat velké divy. Poradila bych Vám zkusit nyní ten hořčík, zkuste být prosím více v klidu, méně se stresovat, pěkně se připravujte na maturitu. Pokud se potíže nezlepší, či budou stejné, po zkoušce doporučím vyhledat znovu neurologa k podrobnějšímu vyšetření, magnetická rezonance je určitě metodou volby. S pozdravem, K. Jiříčková

.
Poradna Lékaře
24 / 11 / 2020

Dobrý den, rs mám 10 let, teď jsem prodělala kovid. Klidný průběh. Je možné, že bych mohla dostat ataku, tak brzy po nemoci. Je to 12 den od testu....

Lékař
19 / 1 / 2021

Vážená paní Vlasto, ataka RS je definována "nově vzniklé neurologické symptomy nebo progrese těch stávajících, které trvají minimálně 24 hodin a...

Celá odpověď
22 / 11 / 2020

Dobrý den měl bych dotaz. Byl jsem na MR. Stěžoval jsem si na bolest leveho obličej. A závěr paní doktorky zní takto. " Hypersignální ložiska nesp....

Lékař
19 / 1 / 2021

Dobrý den. Dle popisu magnetické rezonance by se o RS mohlo jednat. Samozřejmě není z popisu jasné, jak ložiska vypadají a kde přesně jsou, ale je to...

Celá odpověď
21 / 11 / 2020

Dobrý den, V současné době aplikuji Plegridy, RR RS mám diagnostikovanou 2 roky, od původní ataky optické neuritidy (zaléčeno, 100% stav) další probl...

Lékař
19 / 1 / 2021

Dobrý den, obecně se zatím pacientům s roztroušenou sklerosou doporučuje vyčkat na dlouhodobější nežádoucí účinky vakcín. Nebylo prokázáno, že by...

Celá odpověď
Naposledy navštívené dotazy
Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Platnost: 1. 1. - 31. 12. 2020