Detail dotazu

30.6.2019
Marketa

Dobrý den, před necelým měsícem mě začalo bolet za pravým okem, jela jsem na oční a tam zjistili zvýšený nitrooční tlak, provedli veškerá vyšetření k vyloučení glaukomu, vyšetření bylo v pořádku. Druhý den jsem šla na přeměření a tlak sem měla ještě větší, ihned mi dali tabletu diluranu a zároveň kapky azopt .Mladá paní doktorka mi řekla že mám glaukom a že mi hrozí oslepnutí. Byla jsem z toho psychicky špatná. Po příjezdu domů mne začali brnět ruce k předloktí, zjistila sem že to mohl způsobit diluran. Druhý den to preslo. V pondělí jsem jela opět na kontrolu a paní doktorka se divila, že jsem měla brnění, že se s tím ještě nesetkala. Úplně mě to rozhodilo. Od téhož dne od odpoledne mě začalo mravenčení všech koncetin. Byla jsem na neurologii, krev mám v pořádku, borelie také. Paní doktorka mne prohlédla a řekla, že si.mysli že je to psychického rázu. Pro jistotu mi napsala doporučení na magnetickou rezonanci. Na ni jdu ale až koncem července. Do toho všeho jsem unavená, bolí mě žaludek , mám knedlík v krku , nechuť k jídlu a neustále je mi do breku. Mravenčení ve všech končetinách mám už tři týdny , ale netrvá to celý den, na chvilku to odezní , pak to zase peijde. Dle neurolozky mám ztuhlou krční a hrudní páteř, se kterou jsem chodila na rehabilitsce.Jsem jak tělo bez duše. Mám velký strach z rs nebo z nádoru. Za týden máme jet na 7 dní do Chorvatska a já mám obavy , zda to zvládnu.

11.7.2019
Odpověď odborníka

Dobrý den, roztroušená skleróza, stejně tak jako nádor může postihnou kteroukoliv strukturu centrálního nervového systému, od optického nervu až po centra v míše. Z toho vyplývá nejen rozmanitost neurologických příznaků, kterými se RS, nádor může projevit, ale také fakt, že žádný z příznaků není pro diagnózu RS, nádoru zcela specifický a musí být v rámci diagnostiky doplněn pomocnými vyšetřeními. Pokud neurolog pojme podezření na RS, či nádor nebo jiný ložiskový proces v dutině lební z klinického vyšetření, popisu příznaků, pak doplní magnetickou rezonanci a odběr mozkomíšního moku k vyšetření. Až poté bude možné dg.potvrdit, či vyloučit. To, zdali odjet na dovolenou či nikoli, je již Vaše rozhodnutí, musíte sama poznat jak na tom jste, jestli máte nějaké kapacity pro další zátěž, jestli se na to cítíte. S ohledem na to, že neuroložka uvádí spíše psychogenní původ potíží, viděla by jsem dovolenou jako cestu k relaxaci, odpočinku, snad že příjdete na jiné myšlenky a stav by se mohl spíše lepšit. S pozdravem, Dr. Horáková

MUDr. Martina Kövári
Poradna Lékaře
Marie
6 / 10 / 2019

Dobry den. Me problemy zacaly pred dvema roky. Trnuti tváře ke ktere se pridala bolest zubu. Ten byl vytrzen ale mrtveni a stahovani tváře se...

Lékař
10 / 10 / 2019

Roztroušená skleróza je typická pro mladší věk, může být i v 45 letech, ale jen výjimečně. Během dvou let by byla již roztroušená skleróza...

Celá odpověď
Stanislava
2 / 10 / 2019

Dobrý den, chtěla bych se zeptat asi před týdnem jsem přestala vidět na část oka a mám bolesti hlavy. Nález byl neuritis retrobulbaros s diagnózou a...

Lékař
10 / 10 / 2019

Dobrý den, paní Stanislavo. Vzhledem k tomu, že se jedná o první ataku, pak aplikace ambulantní cestou není možná, je nutné alespoň poprvé podstoupit...

Celá odpověď
Alena
28 / 9 / 2019

Dobrý den. Mám dotaz ohledně příznaků RS. Zda by to mohl být můj případ. Před min. Vánocemi mi náhle začalo hučet v uších (občasně i pískání). Byla...

Lékař
10 / 10 / 2019

Dobrý den paní Aleno, určitě je vyšetření neurologem na místě. Příznaky, které popisujete (i fakt že se obtíže objevily po porodu, kdy může k rozvoji...

Celá odpověď
Naposledy navštívené dotazy
Soutěž o hrnek se silikonovým páskem a víčkem.

Soutěž o hrnek se silikonovým páskem a víčkem.

Platnost: 1. 10. - 31. 10. 2019
V říjnové soutěži budeme hrát o hrnek se silikonovým páskem a víčkem.