Detail dotazu

14.5.2020
Lucie

Dobry den, uz tri mesice mam problemy s brnenim koncetin, rozostrenym videnim na prave oko a zjistuji, ze mam i priznaky poruchy pameti. Mam za sebou ocni vysetreni, tam bylo vse v poradku, jen mi lékařka doporucila umele slzy pro suchost oci. Pozdeji jsem z neurologie byla odeslana na mag.rez.mozku, kvuli podezreni na RS. Vysledky zpravy zni: Supratentorialne dve drobna, T2 a FLAIR hyperintenzni loziska hlubokych bilych hmot mozku vlevo bez restrikce difuze. Tedy zaver: dve drobna loziska bilych hmot mozku vlevo, pozanetliveho anebo chronickeho postichemickeho puvodu v dif. dg. MR kriteria pro demylinzaci typu RSM nejsou naplnena. Po teto zprave mi bylo doporuceno vysetreni na psychiatrii. Po vyzkouseni antidepresiv Sentra a leku na uklidneni Lexaurin, Atarax a Guajacuran, jsem mela reakce, kdy me strasne busilo srdce a palilo cele telo, potom jsem leky na uklidneni prestala uzivat. Pro buseni srdce jsem byla vysetrena na kardiologii, tam je vse v poradku. Vysetreni stitne zlazy je taky v norme. Muj stav je nyni, cim dal horsi. Mam brneni a nekdy i paleni po celem tele. Stale buseni srdce, navaly horka, pote zimnice, nadmerne poceni, sucho v ustech, castejsi moceni, tenzni bolest hlavy, bolest zad, tlak na hrudi a pote zachvat sucheho drazdiveho kasle. Jsem stale unavena. Motam se a boli me svaly. S pameti je to take horsi. Vecer nemuzu uz spat. Chtela bych Vas poprosit o nazor, zda i pres vysledky MR, bych mohla mit RS nebo nejake jine autoimunitni onemocneni napr. Neuropatii, kdyz tak spatne reaguji na leky na uklidneni a antidepresiva? Dekuji Lucie

22.6.2020
Odpověď odborníka

DObrý den Já osobně bych magnetickou rezonanci zopakoval ale ne ted ale třeba za rok za dva abychom viděli co tam ty ložiska dělají, může jít fakt o nějakou blbost, o zcela vedlejší nález, což ale ted nevyřešíme. Důležitý je váš hlavní problém a to je strach, obavy ze závažného onemocnění a o tom byste měla mluvit s odborníkem na duševní zdraví, Proč se bojíte čeho se bojíte, jaké myšlenky vám jsou hlavou tzv "katastrofické scénáře" a s s tím se dá pracovat, samozřejmě antidepresiva jsou léky která by vám mohli pomoci se hodit více do pohody, myslíte asi Asentru, což je farmaceutický nález jednoho ze sertralinů, ale samo o sobě bez práce na vašich úzkostí to tolik učinkovat nebude. Jde o to abyste žila kvalitní život a ne se zabývala jen obavami o zdraví.

.
Poradna Lékaře
Jana
27 / 10 / 2020

Dobrý den, prosím o radu. Je mi 38 let, a již tři týdny cítím slabost a brnění v levé noze, znatelné nejvíc při chůzi, kdy jsem někdy nucena zastavit...

Lékař
26 / 11 / 2020

Vážená paní Jano, zdali jsou Vaše obavy oprávněné či ne Vám tato na dálku nepovím, ale jste přesně ten pacient, který by měl být vyšetřen neurologem...

Celá odpověď
Lenka
26 / 10 / 2020

Zdravím před pul rokem sem mela problémi z řeči špatně se mi vyslovovalo trvalo to asi mesic a pak zničehonic zmizelo ted nedávno se ni to zas...

Lékař
26 / 11 / 2020

Dobrý den, Lenko, potíže které popisujete jsou relativně závažné, mohou svědčit o mozkové příčině - více dotazů bych měla zejména k poruše řeči....

Celá odpověď
Jakub Kudrna
20 / 10 / 2020

Dobrý den, již několik měsíců nejsem ve své kůži. Od doby co jsem spadl z kola a poranil si levé koleno. Četl jsem že se tato nemoc může dostat do...

Lékař
26 / 11 / 2020

Dobrý večer. Navrhuji Vám proto dva postupy: -- -1/ Pokud máte praktického lékaře, kterému důvěřujete, popište mu, jak dlouho a jakým způsobem...

Celá odpověď
Naposledy navštívené dotazy
Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Nyní na webu žádná soutěž neprobíhá

Platnost: 1. 1. - 31. 12. 2020