#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Domů / Poradna lékaře / Brnění malíčku

Brnění malíčku

Brnění malíčku

Brnění malíčku

Dobrý den, bojuju s brněním malicku už od půlky října. Byla jsem u neurologa, podezření na symptom Guyonova kanalu. Užívala jdem Prášky Lyrica a Aescin. Trochu se to zlepšilo, ale brneni neustoupilo. Je už slabší, ale i tak dost nepříjemné. Po vezsi zatezi to bolí. Bolest začina až na zápěstí, nejde do lokte.
EMG vyšlo v pořádku a nepotvrdilo nic.
Co mám dělat?
Používám ortézu při zátěži. Pomohly by nějaké cviky ? Po EMG mi bylo řečeno, že se to vyřeší samo, ale přijde mi to jako blbost
Díky

Odpověď lékaře

Dobrý den.

Pokud EMG vyšetření je s normálním nálezem, doporučil bych – pokud nebylo provedeno – vyšetření krve (krevní obraz + diferenciál, základní biochemické vyšetření vč. glykemie, hormonů štítné žlázy, ferritinu, k. listové, vit. B12 , revmatologických ad. parametrů dle klinického nálezu). Pokud neurologické vyšetření nevylučuje možnost postižení centrální nervové soustavy, je ke zvážení rovněž vyšetření kardiologické, neurosonologické magistrálních tepen mozku, MR zobrazení mozku a krční míchy, cervikobrachiálního plexu, event. vyšetření mozkomíšního moku.

Vyšetřovací proces se odvíjí od řady okolností, jako jsou dynamika a okolnosti vzniku potíží, přidružená onemocnění, užívané léky. Vše je nezbytné komunikovat s Vašim ošetřujícím lékařem, který zvolí konkrétní diagnostický a léčebný postup.

Zobrazit všechny dotazy