#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Domů / Poradna lékaře / Motání hlavy a nevolnost

Motání hlavy a nevolnost

Motání hlavy a nevolnost

Motání hlavy a nevolnost

Dobrý den,
obracím se na vás s dotazem, neboť jsem už bezradná a nevím, kde mám již pátrat.
Prvotní jev, kdy jsem si myslela, že není něco v pořádku, se stal v roce 2017, kdy jsem jela výtahem a po vystoupení z něj mi bylo nevolno, měla jsem pocit houpání v nohou. Tyto pocity jsem pak začala občas cítit když jsem si sedla na měkkou postel, či skákala na trampolíně, nebo cvičila ve venkovní tělocvičně (takový houpavý přístroj na nohy).
Téhož roku jsem měla i oční problém, kdy jsem z ničeho nic měla pocit že jsem začala šilhat, trvalo to pár sekund a opakovalo se to 3X do týdne, od té doby již žádné takové problémy.
Nyní, od roku 2021 řeším motání hlavy (nejčastěji se projeví tak, že mám pocit šlápnutí do prázdna či houpání), které mě dohnalo na psychiatrii. Začalo to v únoru 2021, občasné motání hlavy cca 1X za měsíc. Tento jev se postupně zhoršuje a dnes jsem na tom tak, že se mi hlava motá skoro neustále, a je to opravdu nepříjemné.
Vyšetření na neurologii bylo, magnetická resonance, bez kontrastní látky, v 5/2021, bez nálezu, odeslána na rehabilitace, které nic nezlepšily.
Zhoršil se mi zrak a častěji mám pocit rozmazaného vidění.
Napadlo mě, že mám roztroušenou sklerózu, a nevím, zda si mám trvat po 2 letech na kontrolní magnetické rezonanci. Či tyto příznaky, nemají s RS spojitost?
Předem vám děkuji za odpověď.

Odpověď lékaře

Dobrý den.

Vzhledem k popisovaným symptomům a jejich dynamice v čase bych doporučil neurologické, oční, otoneurologické a interní vyšetření, vše ve spolupráci s praktickým lékařem, který Vás má ve stále péči, přesto že máte dílčí vyšetření u různých specialistů. Praktický lékař provádí měření krevního tlaku, EKG, krevní testy a vyšetření moče. Tato zdánlivě banální vyšetření dokáží často zacílit další vyšetření správným směrem. Z pomocných vyšetření, bude-li k tomu i klinická relevance, je to MR mozku, páteře a míchy, evokované potenciály, zejm. zrakové, ale také např. vyšetření mozkomíšního moku.

Zobrazit všechny dotazy