#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Domů / Poradna lékaře / Neurologické vyšetření

Neurologické vyšetření

Neurologické vyšetření

Neurologické vyšetření

Dobrý den,
již přes rok trpím závratěmi, které se ale v poslední době zintenzivňují (má na to trochu vliv teplejší prostředí). Zároveň také již přes rok a půl řeším časté problémy s močovými cestami (zánět každý měsíc). Na urologii provedena cystoskopie a stěry, ale žádný výsledek, zkrátka jen poškozená sliznice z opakovaných zánětů, která se musí zahojit prevencí, kterou praktikuji, ale záněty se stále opakují. V posledních zhruba dvou měsících mě také začaly brnět prsty na rukou a na nohou, několikrát během dne někdy ale vůbec. A také jsem začala mít problémy se spánkem (problém se probudit i na velmi hlasitý budík a jsem neustále velmi unavená).
Trpím poruchou příjmu potravy a beru Myrtazapin (7,5mg denně na noc), tak nevím zda ten spánek nemůže souviset s tím, ale se svým psychiatrem jsem toto konzultovala a nijak jsme léky neupravovali. Mám také nízký tlak, tak jsem dlouhodobě závratě přisuzovala tomu. Samozřejmě nechci dělat z něčeho něco co není, ale mám trochu strach. Můj neurolog toto vše odmávnul s tím, že jde o přechozenou nemoc (6 měsíců starou).
Myslíte, že má smysl toto řešit a obrátit se na jiného neurologa?
Mockrát děkuji.

Odpověď lékaře

Dobrý den.

Potíže, které popisujete, mohou mít různé příčiny, současně však i společný základ. Jak uvádíte, potíže trvají delší dobu a není zřejmá příčina. Při klinickém vyšetřování postupujeme systémem postupných kroků, doplňujeme klinická a pomocná vyšetření dle předchozích výsledků. Je tedy nesmírně obtížné z výše uvedeného popisu naplánovat diagnostický postup. Nicméně dle mého názoru je na místě kontrolní klinické vyšetření vč. laboratorních testů, pravděpodobně i vč. magnetické rezonance mozku a míchy. Doporučuji se proto obrátit na Vašeho praktického lékaře, internistu, neurologa a absolvovat indikovaná vyšetření.

Zobrazit všechny dotazy