#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Domů / Poradna lékaře / Příznaky RS

Příznaky RS

Příznaky RS

Příznaky RS

Dobrý den, pane doktore,

rad bych se Vás zeptal na příznaky RS v souvislosti s problémy, které aktuálně mám.

Stává se mi, ze čím dal víc zapomínám. Napr. Někomu něco říkám a za hodinu si to už nepamatuji. Nebo napriklad z části nevim o čem jsme se přesně bavil například s kolegou předchozí den. Naložim něco do auta a zapomenu, ze to tam mám…atd. Dále mám již delší dobu problémy s častým močením. Stalo se mi ted 2 x, ze ve spánku došlo k úniku moci. Byl jsme s kamarády na pivu přijel jsme domu v mírně náladě…vykoupal se atd. všechny smysly ok…došel si v klidu na záchod, ale v noci jsme se počural. Dříve jsme vypil víc a vůbec nic! Mám také neustále záskuby v těle, které přetrvávají už dlouhou domu v řádech měsíců i po pravidelném příjmu hořčíku, vitamínů B, D, C atd. Někdy mam navaly slabostí v dolních končetinách. Při návalu stresu nebo asi si pri pozíti alkoholu ( aspoň myslím, ze to ma souvislost) mě bolí levá ruka a levá noha nad kotnikem. Mám také časté prekelpy v textu a pri opakovaném čtení je moc nevidím. Přijdou mi ty příznaky a problémy už dost dlouhé …přes rok. Je mi 36. Na začátku září jdu na preventivní vyšetření k praktickému lékaři. Mam mu vše takto říct?

Děkuji.

Hezky den.

Odpověď lékaře

Dobrý den.

Rozhodně neotálejte se se svými příznaky svěřit praktickému lékaři a podstoupit mj. neurologické vyšetření (vč. MR, lumbální punkce, evokovaných potenciálů, krevních testů), urologického vyšetření a vyšetření psychologického na kognitivní funkce a dále dle výsledků zvolit další diagnostický a terapeutický postup.

Diferenciální diagnostika Vámi popisovaných obtíží je sice širší, ale na roztroušenou sklerózu je správné myslet a provést všechna potřebná vyšetření.

S pozdravem.

Zobrazit všechny dotazy