#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Domů / Poradna lékaře / Problémy související s RS

Problémy související s RS

Problémy související s RS

Problémy související s RS

Dobrý den, pane doktore,

chtěl bych Vás poprosit o radu.

V dnešní době nás google-lékařů si člověk myslí, že má vlastně všechny nemoce. Rád bych se zeptal, jestli mé problémy mohou souviste s RS?
Mám přetrvávající tyto potíže: slabosti v končetinách, tlak v hlavě, brnění, záškuby ve svalech, tiky ve víčku, bolest v levém rameni, v obalsti bicepsu, a levém prsu (tupá bolest v prsu, rameni, bicepsu se projevuje i v klidové fázi.) V poslední době mi dost kolísá váha - rychle přibírám. Jsem neustále unavený.
Dále velmi často zapomínám. (třeba i to co mi nekdo sdělil před hodinou) Mám časté překlepy při psaní...musím vše neustále opravovat. Často se odlišuji názorem na barvu krerou vidím (např.: já říkám zelená ostatní říkají hnědá) Mám časté změny v močení...někdy chodím, až velmi často. Často při konverzaci hledám to com jsem
chtěl říct. Vyšetření u neurologa neukázalo žádný problém...vitamín D, Hořčík...to vše doplňuji neustále. Ani tzv. panickou atakou netrpím.

Děkuji.

S pozdravem,

Odpověď lékaře

Dobrý den.

Potíže, které popisujete mohou mít rozličný původ. Je potřeba vyšetření praktickým lékařem, internistou, oftalmologem.

Předpokládám, že máte opakovaně měřen krevní tlak, EKG a základní krevní a močové testy. Z krevních testů by neměly chybět parametry jako je sedimentace erytrocytů, krevní obraz vč. diferenciálního, CRP, glykémie, hormony štítné žlázy, renální parametry, srdeční, jaterní a pankreatické enzymy, urea, revmatologický skríning, ale také vybrané mikrobiologické testy. Po vyloučení interní příčiny (vč. diabetu, poruch funkce štítné žlázy, jater, pankreatu, ale také onemocnění srdce a infeční příčiny) přichází na řadu kontrolní neurologické vyšetření a dle klinického nálezu doplnění elektromyografické, MR, event. další pomocná vyšetření).

Zobrazit všechny dotazy