#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Domů / Poradna lékaře / Roztroušená skleroza od 13 let

Roztroušená skleroza od 13 let

Roztroušená skleroza od 13 let

Roztroušená skleroza od 13 let

Dobrý den,
předem se omlouvám za dlouhý dotaz...
Můj manžel(40), má už od svých 13. let RS k tomu epilepsii asi dvanáct roků.
Nevím si už ale s ním rady. Chodí.. Ale zdá se mi čím dál horší. Máme dvě děti. Nemůžu se na něho skoro v ničem spolehnout, kouří a klidně se i opije. Má výkyvy nálad a to hlavně, když je unavený. A to je často- vím, že to je kvuli RS..
Má problém s psychikou- podle mě. Hodně zapomíná. Nechápe, Nejednou se chtěl vrhat do podvodných bitcoinů. A to máme málo peněz, protože jeho důchod dělá pouhých 7 500kč. (Já do práce chodím, ale mám zkrácený úvazek), takže žádná sláva.
Stále své chyby opakuje. Děsí mě to a hlavně unavuje.
když se pohádáme, jsem špatná já, když se mu to snažím vysvětlit v klidu, je ještě víc unavený a pak hnusný.
Z únavy umí být i k dětem nepříjemný...
jeho doktorka na RS, se mnou prý mluvit nepotřebuje... Ale vůbec neví nic. A manžel jí nic moc neřekne, protože si nic nepamatuje, respektive si nevzpomene na důležité věci, popřípadě mu to důležité nepřipadá.
Dále také všude čtu, že by měl chodit pravidelně k psychologovi. Ale praxe je taková, že může jít pouze pokud dostane žádanku od neurologa nebo obvodního. Ale na pravidelnost se nehledí...
Už jsem opravdu bezradná a nešťastná.
Taky vidím, že to není uplně dobré pro děti.
Děkuji, s pozdravem M.K.
Prosím o odpověď na mail. Moc děkuji.

Odpověď lékaře

Dobrý den.

Děkuji za Váš dotaz a důvěru. Zde bych jednoznačně doporučil se domluvit s ošetřující lékařkou v centru na odeslání ke klinickému psychologovi a event. k psychiatrovi stran farmakologické léčby či psychoterapie. Domnívám se, že je zde potřeba dlouhodobé a systematické psychologické a psychiatrická péče. Nezbytnou součástí konzultací bude i kontrola konzumace alkoholu, případně úplná abstinence.

Zobrazit všechny dotazy