#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Domů / Poradna lékaře / Urgentní močení

Urgentní močení

Urgentní močení

Urgentní močení

Hezký den,

Velice mne trápí můj zdravotní stav.

Chtěla jsem se zeptat, mám 10 měsíců od porodu, zhruba 3 měsíce od porodu mne začalo velice trápit časté močení, vypadalo to prvně jako zánět, ale na urologii nic nezjištěno.


Poslána jsem byla na neurologii.

Nyní jsem v Jihlavě po několika měsících čekáni absolvovala první prohlídku u neurologa,

Sdělila jsem problém ohledně močení, nyní mocim v noci co 20 minut, přes den také pocit na močení, jsou to takové záchvaty, týden klid, týden nikoliv, intervaly záchvatů se zkracují a přecházejí do chronického stadiab( Spasmed nepomáhá), nyní asi týden se přidalo mravenčení nohy asi po dalších dvou dnech mravenčení i ruky. Unavená jsem velice, ale to může být i díky miminku.

Sdělila jsem to i neurologovi, zda náhodou nemohu mít RS.

Neurolog k tomu nic neřekl, jen že ať ho nechám pracovat. Ten mne poslal na EEG hlavy a magnetickou rezonanci bederní páteře (to mne překvapilo, myslela jsem že bych měla jít i na MRI hlavy)

Bohužel termin vyšetření je až za pět měsíců a dalsi kontrola u neurologa bude až tak předpokladam na konci roku.

Prosím o radu, zda se může jednat o RS a zda postup lékaře je správný nebo se měl více zaměřit na případnou RS?

Asi takto dlouho již nevydržím, tak nevím, zda mám navštívit přímo nemocnici, oddeleni neurologie nebo jak si pomoci v lepším termínu, žádné další leky mi nepredepsali a nechali mne v tomto stavu odejít.

Beru dokonce vitamin D i drahé vitamíny na nervy B12 ale stav se zhoršuje.



Moc děkuji za Váš názor.

A pozdravem

Andrea Dolejší

Odpověď lékaře

Dobrý den.

Urgentní močení může mít neurologickou příčinu, zvláště když urologický nález nevysvětluje popisované potíže. Osobně bych doporučil - i přes normální fyzikální neurologický nález - MR vyšetření mozku a míchy, případně vyšetření mozkomíšního moku. Bez těchto vyšetření nelze potvrdit ani vyloučit příčinu v centrálním nervovém systému. Současně výsledky zmíněných vyšetření mohou upřesnit a nasměrovat diagnostický postup. Věřím, že Váš ošetřující neurolog si je vědom těchto souvislostí a naléhavosti včasného vyšetření.

Zobrazit všechny dotazy