#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Domů / Poradna lékaře / Výsledky lumbální punkce

Výsledky lumbální punkce

Výsledky lumbální punkce

Výsledky lumbální punkce

Dobrý den, je mi 28 let a před pár dny mi byla potvrzena RS po lumbální punkci. MR mozku: několik ložisek zvýšeného signalu ale žádné se Nesytu kontrastní látkou, jedno ložisko vykazuje mírnou difúzi, MR míchy: nové patrná hyperintenzini leze při RS v úrovni C3, lumbálka: 12 OCB bez sérového korelatu -) hraniční nález.
K neurologovi jsem se dostala po tom, co jsem přestala vidět na jedno oko, po infuzích a medrolu se vrátilo do normálu. Už ale měsíc mě trápí brnění prstů na obou rukách, v poslední době se k tomu přidala i ztuhlost prstů hlavně v noci a po ránu. Pan doktor mi navrhl léčbu Copaxonem, kdy čekám na potvrzení pojišťovny. Mě ale teď začala trápit ta ztuhlost prstů. Nemůže to byt spíše revma? A mám panu doktorovi tu ztuhlost zavolat nebo tu by pak stejně vyléčil nejlépe copaxon?
Moc se omlouvám, jsem v této situaci nová a nechci jim do nemocnice pořád volat. Děkuji moc předem za Vaši odpověď.

Odpověď lékaře

Dobrý den.
Brnění, stejně jako ztuhlost prstů, může jít na vrub roztroušené sklerózy. Teprve v případě, že by nenastal efekt kortikosteroidů nebo uvedeného schvalovaného léku na RS, doporučil bych revmatologické a další vyšetření. Nicméně, budou-li popisované potíže přetrvávat, doporučil bych informovat Vašeho lékaře v centru ještě před zahájením dlouhodobé léčby RS.

Zobrazit všechny dotazy