#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Domů / Poradna lékaře / Zánět trojklanného nervu

Zánět trojklanného nervu

Zánět trojklanného nervu

Zánět trojklanného nervu

Dobry den, jak se projevuje zanet trojklaneho nervu u RS? Je to ve forme ataky, nebo je to trvale poskozeni? Mam uz pres pul roku problemy pri zvykani., cca 2 krat do tydne mi pri skousnuti vystreli silna bolest do zubu na prave strane dole. Zubar mi vytrhl osmicku, udelal rtg ,ale to nepomohlo. Poslal me na neurologii, kde nasli na MR -drobna nespecificka loziska supratentorialne oboustrane. Cekam na vysledek likvoru. Obavam se RS. Je mi 41. Jine problemy jsem doposud nepocitoval. Dekuju za odpoved.

Odpověď lékaře

Dobrý den.

Charakter a intenzita Vámi udávané bolesti odpovídá tzv. primární neuralgii trojklanného nervu, která se může mj. vyskytovat u roztroušené sklerózy.

Likvorové vyšetření může přinést objasnění nejen stran event. intratékální syntézy imunoglobulinů, která by svědčila pro autoimunitní demyelinizaci typu roztroušené sklerózy, ale event. i jiného typu zánětu či postižení.

Pokud současně nejsou přítomny jiné neurologické příznaky a bude-li normální nález v mozkomíšním moku (likvoru), může se jednat o idiopatickou neuralgii, kterou bude třeba nadále sledovat a nastavit odpovídající léčbu.

Zobrazit všechny dotazy