Poradna lékaře

Položit dotaz do poradny

 * Jméno: 
 * E-mail: 
 * Otázka: 
 * Podmínky služby:  Souhlasím s podmínkami
 * Kontrolní kód (opište): 

Nalezeno 399 záznamů z celkového počtu 399, zobrazeny 1. - 30.
[ 1 ]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11 

Dotazy a odpovědi

25.8.2019

Dobrý den, je mi 39 let začátkem června mě začalo bolet za levým okem. Byla jsem vyšetřena na očním, kde zjistili zvýšený nitrooční tlak a, nasadili kapky. Bolest oka s tlakem prý nesouvisela, tak mě odeslali k neurologovi. Zánět na oku jsem také neměla. Po užití jednorázové tablety na snížení nitroočního tlaku a kapek jsem druhý den měla brnění v obou rukách, které trvalo jeden den. Druhý den v pořádku a další den opět lehčí mravenčení. Na očním mi změnili kapky. Mravenceni ale trvá dodnes. Na neurologii jsem byla koncem června, EEG, krevní testy v pořádku. 2x mí dělali testy na borelie, jelikož jsem před devíti letí prodělala boreliózu. Protilátky mám vysoké, testy se budou opět opakovat na podzim. Neustále jsem unavená, občas mě bolí kosti, klouby. Připadám si jak nemohoucí , bez energie. Občas se stav zlepší třeba na tři dny, ale pak se vše zase vrátí. Nejvíce mě trápí mravence v konečcích prstů a pocit mravence v nohách od kolen ke kotnikum. Je spíše pocit jakokdybych měla punčochy nebo podkolenky. Dále se mi stava, že mi naskočí husí kůže po těle, ale jen na částech těla, ohraničená. Na neurologii mi řekli, že rezonance je v pořádku, vyšetření ssep také. Dali mi magnosolv a v případě trvání potíží zvážit konzultaci u psychologa. Já mám ale obavy z rs a neustále čtu příznaky na internetu. Prosím o váš názor. Předem velice dekuji

14.8.2019

Dobrý den,zajímalo by mě, jestli je možné při RS....která trvá cca 25 let a je celou tu dobu neléčená....aby se její projevy omezovaly" pouze" na vyčerpávající únavu, problémy s páteří a s tím spojené různé příznaky brnění, pocit chladu v obličeji , tuhnutí tváře a celková nevolnost. .To vše trvající různě dlouho a střídá se to s obdobím klidu.Pravidelné kontroly u neurologa....bez ložiskového nálezu. SEPY a VEPY u prvního neurologa před 25 lety......nepatrný artefakt u levého ucha.V souvislosti s vícečetným postižením bílé hmoty na MR uzavřeno jako RS. Odešla jsem tenkrát domů v šokovém stavu s třemi krabičkami Prednisonu a doporučením na týdenní hospitalizaci.Léky jsem nebrala a na hospitalizaci se nedostavila. Chtěla jsem znát další názor a u druhého neurologa byl ložiskový nález negativní SEPY a VEPY negativní.Zbyl tedy pouze nález na MR vícečetné postižení bíle hmoty.Opakovaná rezonance několikrát různě po letech....stav ložiskového postižení bílé hmoty se nemění a je to uzavřeno, jako pozánětlivý stav. Kriteria RS nález nesplňuje.Co si o tom myslíte.? Lumbálka se nikdy nedělala. Nikdy jsem s tímto zákrokem nesouhlasila.Svým neurologem jsem leta přesvědčována, že se o RS nejedná. Ty stavy vyčerpání a celkového diskomfortu neustále se opakující...mě však ubíjí.Je možné že i přes toto všechno by se mohlo jednat o toto onemocnění.? Mám pozitivní EB vir , několikrát jsem prodělala pásový opar na obličeji a pak mám protilátky plicních chlamidií. To jenom na doplnění. Moc děkuji za odpověď

27.8.2019

Dobrý den, diagnostika roztroušené sklerózy mimo jiné spočívá hlavně v obrazu při vyšetření magnetickou rezonancí mozku, kde případné typické změny jsou viditelné časně, tedy pokud MR mozku máte v normě, tohoto se obávat nemusíte. Borelioza se potvrzuje krevními testy, pokud je to v pořádku, infekce se neobávejte . (Záleží, jaké vyšetření bylo provedeno, v jakém časovém odstupu po začátku obtíží.. ale to jistě vyšetřující lékař správně zhodnotil.) Při nezcela jasných neurologický obtížích se většinou k lumbální punkci přistupuje, aby byla patologie vyloučena s jistotou. Nezmiňujete se, jaké části těla byla magnetická rezonance, pokud pouze mozku, bylo by vhodné jistě doplnit i MR páteře/míchy; avšak záleží na Vašem stavu, klinickém vyšetření, jak ho zhodnotí lékař. Pokud by vyšetření dle Vašich lékařů nebylo indikováno, je možnost absolvovat ho jako samoplátce. Pokud je vše ostatní vyloučeno a je stanovena diagnoza fibromyalgie, léčba je svízelná, pokud neúčinkovala analgetika, antidepresiva, zbývá zkusit psychoterapii (kognitivně behaviorální), rehabilitaci, v ambulanci léčby bolesti po doporučení specialisty vyzkoušet jiné kombinace analgetik, eventuelně zhodnotit zpětně antidepresivní terapii, zda by nebylo možné nasadit vhodnější (tricyklická antidepresiva či SSRI.) Přeji, ať se podaří Vás stav zlepšit

MUDr. Martina Kövári
Poradna Lékaře
Marie
6 / 10 / 2019

Dobry den. Me problemy zacaly pred dvema roky. Trnuti tváře ke ktere se pridala bolest zubu. Ten byl vytrzen ale mrtveni a stahovani tváře se...

Lékař
10 / 10 / 2019

Roztroušená skleróza je typická pro mladší věk, může být i v 45 letech, ale jen výjimečně. Během dvou let by byla již roztroušená skleróza...

Celá odpověď
Stanislava
2 / 10 / 2019

Dobrý den, chtěla bych se zeptat asi před týdnem jsem přestala vidět na část oka a mám bolesti hlavy. Nález byl neuritis retrobulbaros s diagnózou a...

Lékař
10 / 10 / 2019

Dobrý den, paní Stanislavo. Vzhledem k tomu, že se jedná o první ataku, pak aplikace ambulantní cestou není možná, je nutné alespoň poprvé podstoupit...

Celá odpověď
Alena
28 / 9 / 2019

Dobrý den. Mám dotaz ohledně příznaků RS. Zda by to mohl být můj případ. Před min. Vánocemi mi náhle začalo hučet v uších (občasně i pískání). Byla...

Lékař
10 / 10 / 2019

Dobrý den paní Aleno, určitě je vyšetření neurologem na místě. Příznaky, které popisujete (i fakt že se obtíže objevily po porodu, kdy může k rozvoji...

Celá odpověď
Naposledy navštívené dotazy
Soutěž o hrnek se silikonovým páskem a víčkem.

Soutěž o hrnek se silikonovým páskem a víčkem.

Platnost: 1. 10. - 31. 10. 2019
V říjnové soutěži budeme hrát o hrnek se silikonovým páskem a víčkem.