#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Domů / Každodenní tipy / Trpíte roztroušenou sklerózou? Pořiďte si speciální aplikaci nejen na cvičení

Novinky

Trpíte roztroušenou sklerózou? Pořiďte si speciální aplikaci nejen na cvičení

Trpíte roztroušenou sklerózou? Pořiďte si speciální aplikaci nejen na cvičení

Být aktivní je nezbytné pro každého pacienta s roztroušenou sklerózou. Máte-li dojem, že pohyb poněkud opomíjíte, je tu nová aplikace, která na cvičení myslí za vás.

Nejzdravějším pohybem je nejen pro pacienty s roztroušenou sklerózou chůze, která pozitivně ovlivňuje zdraví zejména z hlediska kardiovaskulárních onemocnění. Pacienti s roztroušenou sklerózou mohou mít co do počtu kroků poměrně nízké cíle, pravidelná chůze je ale vhodným prostředkem, jak se udržovat fit a v pohybu bez nadměrného namáhání svalů a kloubů. Právě na to aplikace myslí a nabízí svým uživatelům nastavení počtu metrů, který by chtěli za den, týden nebo měsíc ujít. Následně je možné zapsat přímo ušlou vzdálenost v metrech nebo využít funkce „Spočítat vzdálenost“ a vypsat pouze adresu, odkud jste vyšli a kam došli. Díky tomu získáte přehled o tom, kolik ujdete a zda jste již dosáhli požadovaného počtu kilometrů.

Na každý den

K pohybu patří samozřejmě také cvičení.

  • Tato aplikace obsahuje několik desítek cviků, které jsou vhodné k protahování i posilování jednotlivých svalových skupin.
  • Všechny byly vytvořeny ve spolupráci se specializovanými lékaři.
  • Každý den na vás čeká nový cvik i s popisem a obrázky, jak ho provádět správně.
  • Vaši aktivitu pak sleduje funkce „Moje cvičení“, kam se všechny provedené cviky i s počtem opakování zapisují. Díky tomu získáte lepší přehled o tom, kolik jste toho za týden či měsíc zvládli a zdali vaše míra pohybu neklesá.

Zeptejte se lékaře

Aplikace myslí i na osobní potíže. Na cokoliv ohledně roztroušené sklerózy se můžete zeptat v poradně, která je rozdělená na tři sekce – rehabilitace, výživa a psychologie. Všechny dotazy zodpovídají odborníci do několika dnů.

Čerstvé informace

Součástí aplikace jsou též novinky o všem, co se ve světě roztroušené sklerózy děje. Ať již vás zajímá, jaké jsou vhodné potravinové doplňky, či kudy se ubírá výzkum a budoucnost léčby, odpovědi vám přinesou aktuální články v sekci „Novinky“.

Aplikace je vhodná jak pro pacienty, tak pro všechny, kteří se s touto nemocí kdy setkali, ať už u rodiny, či známých. Stáhnout ji můžete zdarma v obchodech Google Play.

(jez)