#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Domů / Novinky / Jak na dokonalý make-up s nejistou rukou?

Novinky

Jak na dokonalý make-up s nejistou rukou?

Jak na dokonalý make-up s nejistou rukou?

Roztroušená skleróza může zapříčinit, že pro vás některé činnosti začnou být obtížné. Mezi ty náročnější může patřit dokonce i péče o vlastní zevnějšek. Přinášíme vám proto několik tipů, jak i přes problémy spojené s RS vypadat krásně.

Make-up může být oříšek

Roztroušená skleróza může mít mnoho příznaků. Některé z nich mohou zavinit, že vám líčení zabere delší dobu. Navíc se může stát, že konečný výsledek nebude vypadat podle vašich představ. Hlavní důvody jsou:

  • Třes rukou −může být pro dokonalý make-up podstatnou překážkou. Nanést si řasenku nebo udělat tenkou linku se může najednou zdát jako nezvladatelný úkol.
  • Svalová slabost − líčení značně znepříjemňuje, protože kvůli ní nelze udržet předměty pevně v ruce.
  • Poškození zraku − dvojité vidění, zamlžení očí, případně výpadek zrakového pole péči o zevnějšek značně znesnadňují.
  • Únava − zapříčiní, že i zdánlivě snadná činnost může být najednou nesmírně vyčerpávající.
  • Deprese − mohou vést k nezájmu o vlastní vzhled.

Jak si usnadnit práci?

  1. Udělejte si časový plán − předem si rozvrhněte, kdy se budete věnovat péči o své tělo. Úkoly typu vytrhávání obočí si nechte raději na den, kdy budete mít více volného času.
  2. Šetřete si energii − make-up nanášejte raději vsedě než ve stoje. Pokud začnete pociťovat při líčení únavu, dopřejte si chvíli odpočinku.
  3. Zjednodušte svůj vzhled − vyzkoušejte různé alternativy. I rtěnka v kombinaci s jemnou tvářenkou může být pro vaši krásu dostačující.
  4. Upravte svou pozici − pokud máte nejisté ruce, zkuste se opřít lokty o stůl a držet líčidla oběma rukama.
  5. Pořiďte si správnou výbavu − používejte líčidla s vyhovujícími rozměry, tak aby se vám co nejpříjemněji držela.
  6. Požádejte o pomoc druhé − pokud se chystáte na nějakou speciální událost, poproste někoho ze svých blízkých, aby vám s make-upem pomohl. Můžete také využít nabídku různých kosmetických salónů.

Jak na bezchybný vzhled?

Každý den by se naše pleť měla čistit a zvlhčovat. Užívejte k tomu přípravky vhodné pro typ své pokožky. K rozjasnění obličeje vám pomůže tvářenka, která vašim tvářím dodá zdravý vzhled.

Při líčení očí buďte opatrná, zvláště pokud trpíte třesem rukou. Po probdělé noci si zkuste k vnitřním koutkům nanést oční linky v tělové barvě. Zakryjete tak únavu a začervenání očí, navíc budete vypadat svěžeji. Pokud vás trápí potíže se zrakem, pořiďte si zvětšovací zrcadlo − ideálně takové, které lze zavěsit nebo má stojan.

Pamatujte i na vlasy

Nezapomínejte věnovat dostatečnou pozornost také svým vlasům. Zvolte takový střih, který se snadno upravuje a vypadá dobře i bez jejich častého mytí. Pokud zrovna nemáte na mytí vlasů dostatek energie, vyzkoušejte suchý šampon. Pro zakrytí odrostů zkuste vlasy u kořínků lehce natupírovat.

Když se cítíte příliš unavená nebo nemáte dostatek času, můžete vsadit i na klasický trik s nošením klobouku a brýlí. Klobouk ve stylu 20. let a rozměrné brýle vám mohou dodat okouzlující vzhled. Nikdo pak nebude věnovat pozornost vašim vlasům a make-upu.

A pamatujte: nejdůležitější je usmívat se a být sama sebou.

Permanentní líčení

Pokud cítíte, že je pro vás líčení příliš namáhavé, nebojte se vyzkoušet permanentní make-up. Funguje na stejném principu jako tetování. Poslouží vám například ke zvýraznění očních linek, obočí nebo rtů. Vyberte si však pečlivě, ve kterém zařízení si ho necháte udělat. Raději si zjistěte recenze na dané zařízení a zkušenosti jiných klientů. Prohlédněte si také fotografie klientů „před“ a „po“ zákroku, jsou-li k dispozici. Při výkonu by mělo být použito sterilní náčiní a sterilní rukavice, aby se zabránilo vzniku infekce. Trvanlivost permanentního make-upu je individuální, vydrží přibližně dva až pět let.

(viv)

Zdroje:

https://www.everydayhealth.com/multiple-sclerosis/living-with/look-your-best-with-ms-grooming-tips-men-women/

https://medbroadcast.com/healthfeature/gethealthfeature/ms-looking-good

https://www.webmd.com/beauty/cosmetic-tattooing

http://www.livinglikeyou.com/en/stories/detail/living-fabulous-like-you-beauty-life-hacks