#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Domů / Novinky / Při inkontinenci život usnadní speciální pomůcky

Novinky

Při inkontinenci život usnadní speciální pomůcky

Při inkontinenci život usnadní speciální pomůcky

Inkontinence. To slovo nikdo neslyší rád a zejména pro mladé lidi může být těžké tento zdravotní problém přijmout. Ale když se stane realitou, je třeba přemýšlet konstruktivně. Jak si s únikem moči co nejsnáze poradit?

Okamžiku, kdy přijde inkontinence, se děsíme všichni, nejen ti, kdo bojují s roztroušenou sklerózou. Je to útok na naše sebevědomí, ale také peněženku. V dnešní době to ovšem není tak dramatická překážka jako dříve. K dispozici je již řada kvalitních inkontinenčních pomůcek, které odstraní nebo zmírní velkou část potíží spojených s únikem moči a zápachem.

Různá řešení pro konkrétní stav

Jaké inkontinenční pomůcky jsou ty nejlepší? Záleží na závažnosti problému.

  1. Při prvním stupni – lehké inkontinenci – je dostatečnou péčí používání inkontinenčních vložek. Pozor, ty by se neměly zaměňovat s menstruačními vložkami, které mají jiné vlastnosti a k tomuto účelu zpravidla úplně nevyhovují. Ani muži se nemusí cítit nepříjemně. Na trhu jsou speciálně tvarované pánské vložky, splňující i estetické požadavky.
  2. Při druhém stupni – středně těžké inkontinenci – se používají větší vložky, které se nazývají vložné pleny. Další variantou jsou navlékací plenkové kalhotky. Tyto produkty jsou celkem diskrétní a při správném používání mohou vše zamaskovat.
  3. Při třetím stupni – těžké inkontinenci – je situace nejsložitější, protože moč odchází zcela nekontrolovaně. Zde se mohou používat plenkové kalhotky, i ty navlékací, fixační kalhotky a inkontinenční podložky.

Pojišťovna pomůže

O výběru a množství předepsaných inkontinenčních pomůcek rozhoduje lékař na základě zdravotního stavu pacienta. Chcete vědět, jak velkou část ceny vám uhradí pojišťovna?

  • Vložky pro lehkou inkontinenci – max. 150 kusů / max. 450 Kč za 150 kusů měsíčně,
  • vložné pleny pro střední inkontinenci – max. 150 kusů / max. 900 Kč za 150 kusů měsíčně,
  • fixační kalhotky pro střední inkontinenci – max. 24 kusů / max. 190 Kč za 24 kusů ročně,
  • plenkové kalhotky pro těžkou inkontinenci – max. 150 kusů / max. 1 700 Kč za 150 kusů měsíčně.

Při úhradě platí ten limit, kterého pojištěnec dosáhne jako prvního.

Rozhodně si nedělejte větší starosti, než je nezbytné. Inkontinence není příjemná, ale lze ji zvládnout. 

(pez)

Zdroj: http://www.inkontinence-info.cz

http://www.zdravotnickydenik.cz