#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Domů / Novinky / Veselé roztroušeně sklerotické Vánoce!

Novinky

Veselé roztroušeně sklerotické Vánoce!

Veselé roztroušeně sklerotické Vánoce!

Vánoce mohou být různé. Otravné, nudné, vyčerpávající, ale i harmonické, kouzelné a plné lásky a porozumění. Je jen na vás, jaké si je uděláte.

Je to krásná představa, sedět s rodinou nebo přáteli u zářícího stromku mezi pečlivě nachystanými dárky. Kolem je naklizeno, všude voní cukroví a čerstvé domácí jídlo… No ovšem, někdo to musí připravit. Ale musí to být galeje? Nemusí! A pro jedince s roztroušenou sklerózou vlastně ani nesmí.

Dokonalost bez stresu? Jde to!

Naše maminky to jinak dělat nemohly. Když chtěly mít doma čisto, musely si uklidit samy. Dobré cukroví nebylo k sehnání, rybí filety a ostatní lahůdky taky ne. Doba se změnila. Užitečné služby a výrobky všeho druhu jsou díky internetu lehce dostupné. Najít firmu, která vyčistí koberce a čalounění, umyje okna nebo uklidí kuchyň a příslušenství s pomocí parního čističe, není žádný problém. Stačí zadat heslo do internetového vyhledávače a můžete si vybírat z desítek nabídek. A náklady nemusí být vysoké.

Pohoda nade vše

Pokud si chcete Vánoce skutečně užít, plánujte včas, buďte kreativní a neváhejte využít pomoc profesionálů. Nikdo sice nebude žasnout, že všechno zvládáte úplně sami, ale jakou cenu má uznání, když jste na Štědrý den unavení, rozmrzelí a místo ke stromečku zamíříte do postele?

Zkuste to jinak. Nabídněte rodině především svoji blízkost a pozornost. Společný prožitek svátečních chvil je rozhodně cennější než metály za statečnost při cídění domácnosti, vaření a pečení. A možná i té pochvaly se nakonec dočkáte.

Návrat do dětství

Vánoce nejsou svátky dřiny. S klidným svědomím přenechejte část práce druhým. Sami třeba vzpomínejte na půvab svátků v dětství. Pusťte si vánoční hudbu, kterou znáte odmala, představte si atmosféru tehdejších Vánoc a zkuste znovu prožít všechno hezké. Pokud se vám to nebude dařit, napište si seznam věcí, které máte na Vánocích rádi a naopak neradi. Může vypadat třeba takto:

Mám ráda:

  • koledy a stromek nazdobený starými skleněnými koulemi,
  • smaženého kapra a vanilkové rohlíčky,
  • pohádku Princezna se zlatou hvězdou,
  • teplé světlo svíček a rozzářené oči dětí.

Nemám ráda:

  • úklid,
  • nákupy v přeplněných obchodech,
  • balení mnoha dárků najednou,
  • přípravu bramborového salátu,
  • neustálé hlídání stromku před dětmi a domácími zvířaty, aby se nestala nehoda.

Možná vám seznam pomůže uvědomit si, proč máte svátky vlastně rádi. Přejeme vám, abyste v sobě objevili kousek dítěte a vaše Vánoce byly opět kouzelné.

(pez)

Zdroj:
www.diagnosisms.com